NOS Nieuws

Gemeenteraad Enschede stemt in met azc

Enschede krijgt een asielzoekerscentrum

De gemeenteraad van Enschede stemt met een ruime meerderheid in met de bouw van een azc in de wijk Esmarke. Een aantal fracties bekritiseerde het college voor het gebrek aan openheid en transparantie. Het college belooft beterschap.

Tegenstanders hadden zich de afgelopen week duidelijk laten horen. Voor het begin van de druk bezochte vergadering overhandigden zij de uitkomst van een door hen zelf opgezette enquête aan het gemeentebestuur. Er zouden 3212 mensen tegen de komst van het azc hebben gestemd en 175 voor.

Het stadsbestuur wil het asielzoekerscentrum bouwen op een braakliggend terrein in de woonwijk Esmarke. Dat moet tien jaar lang onderdak bieden aan 600 asielzoekers.

Het stadsbestuur zegt dat bij het besluit rekening is gehouden met de eisen die de gemeenteraad aan zo'n centrum stelt. Een deel van de buurtbewoners is onder meer bang voor criminaliteit en waardedaling van hun huis. Ook voelen zij zich overvallen door het voorstel van de gemeente.

Andere buurtbewoners vinden het goed dat Nederland vluchtelingen opvangt en vinden het geen probleem dat er bij hun in de buurt een centrum komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl