Volkert van der Graaf
NOS Nieuws

Kamerleden schrikken van uitspraken Volkert van der Graaf

Verschillende partijen in de Tweede Kamer zijn boos over de berichten dat Volkert van der Graaf moedwillig de voorwaarden voor zijn vrijlating zou schenden. Ze willen uitleg van staatssecretaris Dijkhoff.

Brandpunt Reporter meldde gisteren dat de moordenaar van Pim Fortuyn tegen de afspraken in contact heeft gezocht met de pers. Ook zou hij zijn reïntegratie in de samenleving frustreren en niet samenwerken met de reclassering.

De PVV wil een debat met Dijkhoff. Volgens Kamerlid Helder is de centrale vraag of Van der Graaf terug gaat naar de gevangenis. Ook Kamerlid Bontes (ex-PVV) vindt dat hij terug de cel in moet. Hij heeft de kwestie aangemeld voor het vragenuurtje, morgen.

Lange neus

CDA-Kamerlid Oskam noemt het stuitend hoe Van der Graaf "een lange neus trekt naar de rechtsstaat en emoties in de samenleving". Hij vindt het tijd voor het OM om in actie te komen.

In de uitzending van Brandpunt Reporter zei Van der Graaf ook dat hij niet van plan is aan het werk te gaan en dat hij op papier in Apeldoorn woont, maar in werkelijkheid vaak in Harderwijk is bij zijn gezin. Het CDA wil dat zijn uitkering dan verlaagd en mogelijk zelfs gestopt wordt.

Regeringspartij VVD wil graag in het vragenuurtje "meer duiding" van de staatssecretaris over de kwestie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl