Volkert van der Graaf
NOS Nieuws

KRO-uitzending over Volkert van der Graaf mag wel

Brandpunt Reporter mag vanavond een item uitzenden over Volkert van der Graaf. De moordenaar van Pim Fortuyn had geëist dat de tv-uitzending werd verboden omdat er voor hem belastende informatie te zien en te horen zou zijn. De rechtbank van Amsterdam heeft die eis aan het begin van de avond afgewezen.

In een persbericht schrijft de KRO-NCRV dat journalisten van Brandpunt Reporter erachter zijn gekomen dat Van der Graaf zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden die aan zijn voorwaardelijke invrijheidstelling zijn verbonden.

Mediaverbod

Het zou gaan om het mediaverbod dat hem is opgelegd. Van der Graaf mag geen contact leggen met de pers, maar volgens Brandpunt Reporter heeft hij vorig jaar foto's in scène gezet die vervolgens in De Telegraaf verschenen. Hij zou hierover hebben verteld in opnames met een verborgen camera.

Het contact met de pers verliep volgens Brandpunt Reporter via zijn toenmalige advocaat Stijn Franken. De reclassering laat aan het programma weten dat Van der Graaf hiermee zijn mediaverbod heeft overtreden.

Volgens de programmamakers kan dat betekenen dat Van der Graaf de resterende zes jaar van zijn gevangenisstraf geheel of gedeeltelijk moet uitzitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl