De opvanglokatie in Wertheim waar de brand was EPA

In Duitsland is vannacht brand gesticht in een geplande opvanglocatie voor vluchtelingen. In de sporthal in de stad Wertheim (Baden-Württemberg) stonden sinds gisteren 300 bedden klaar. Het gebouw staat nu op instorten en is niet meer bruikbaar, zegt een woordvoerder van de lokale autoriteiten. 

De brandweer rukte vannacht met groot materieel uit en slaagde erin de brand te blussen. Niemand raakte gewond. De politie vond sporen van braak aan de achterkant van het gebouw. De autoriteiten maken later vandaag meer bekend over de gebeurtenissen in een persconferentie.

De stad in het zuiden van Duitsland met zo'n 22.000 inwoners, kampt met een grote stroom vluchtelingen. In een wijk van 900 inwoners worden sinds kort 600 migranten ondergebracht, op het terrein van de lokale politieacademie. Daar komen er binnenkort nog 400 bij. 

Het is niet de eerste keer in de deelstaat dat een noodonderkomen voor vluchtelingen in brand wordt gestoken. Drie weken geleden werd brand gesticht in een leegstaand gebouw in het dorp Weissach im Tal, waar vluchtelingen zouden worden opgevangen.

STER reclame