Thomas Bruns viert de 2-1 van Heracles Almelo tegen PSV

Heracles aan kop na winst op PSV

Heracles Almelo heeft voor het eerst PSV in Almelo weten te verslaan. De Heraclieden, die hun vijfhonderdste eredivisieduel speelden, wonnen verdiend met 2-1 en zijn ten minste een dag koploper.

Heracles begon niet scherp; uit een vrije trap van Maxime Lestienne kopte Luuk de Jong raak (Bram Castro kwam te laat uit zijn doel). PSV wekte daarna niet de indruk dat het de score wilde opvoeren. Heracles voetbalde beter en was gevaarlijker.

Fraaie goals Heracles

Zo schoot Wout Weghorst in de rebound op de paal nadat doelman Jeroen Zoet een vrije trap van Oussama Tannane niet goed had verwerkt. De 1-1 viel vlak voor rust; Mark-Jan Fledderus schoot fraai hard over Zoet heen.

In de slotseconden van de eerste helft werd het zelfs 2-1 voor de thuisclub. Iliass Bel Hassani vond na een sterke dribbel Thomas Bruns, die de bal van buiten het strafschopgebied mooi binnenkrulde. ​

Kansen PSV

PSV drukte wel na rust, maar creëerde slechts twee grote kansen (Adam Maher schoot na zestien seconden voorlangs en Héctor Moreno kopte negen minuten voor tijd recht in de handen van Castro). De buffelende Heraclieden bleven dan ook betrekkelijk gemakkelijk overeind.

Contrast met vorig seizoen

De koppositie van Heracles en het sterke optreden in de eerste zes wedstrijden van het seizoen staan in schril contrast met de start van de Heraclieden in het vorige seizoen.

Toen stond de ploeg na zes duels stijf onderaan. In de volgende speelronde ging ook de zevende wedstrijd verloren. De eerste punten van het seizoen werden pas behaald in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (6-1),