NOS Nieuws

Asielzoekers aangekomen bij noodopvanglocaties

Asielzoekers komen aan bij noodopvanglocaties

Bij verschillende noodopvanglocaties zijn gisteravond en vannacht bussen met asielzoekers aangekomen. Ze komen van het aanmeldcentrum in Ter Apel, dat vol zit.

Bij het sportcentrum van de Erasmus Universiteit in Rotterdam kwamen na middernacht drie bussen met iets meer dan tweehonderd asielzoekers aan. In de voormalige koepelgevangenis in Haarlem zitten sinds vannacht 57 asielzoekers. Dat kunnen er de komende week 350 worden. In Nunspeet, Brummen en Oosterhout gaat het om kleinere aantallen.

  • Gemeente Zeist
    In Zeist is vannacht sporthal Dijnselburg in gereedheid gebracht
  • Michel van Bergen
    De aankomst van asielzoekers bij de voormalige koepelgevangenis in Haarlem

In Zeist is vannacht een sporthal gereedgemaakt om 150 vluchtelingen op te vangen. De gemeente Roosendaal in Noord-Brabant wil 200 tot 250 vluchtelingen aan een slaapplaats helpen.

Deze en andere gemeenten hebben gehoor gegeven aan de oproep gisteren van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Er werden met spoed 750 bedden gezocht en voor de komende dagen 1500 slaapplaatsen. Binnen een paar uur waren 2000 slaapplekken geregeld. De tijdelijke bedden zijn nodig omdat de opvangplekken niet op tijd klaar zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl