Georges-Kévin N'Koudou viert het eerste Franse doelpunt
NOS Voetbal

Groningen hard onderuit tegen Olympique Marseille

FC Groningen is thuis er niet in geslaagd Olympique Marseille te verrassen in de Europa League. Olympique, dat afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Franse competitie, versloeg Groningen in de Euroborg met 3-0.

Trainer Erwin van der Looi stuurde dezelfde elf spelers het veld in die zondag met 3-1 van sc Heerenveen wonnen. Aan werklust was net als tegen de Friezen geen gebrek, maar voor rust creëerden de Groningers weinig. De aanvallers werden zelden bereikt en het enige gevaarlijke moment kwam uit een vrije trap van Danny Hoesen, die net over schoot.

Knappe treffer N'Koudou

Van Olympique, met de van PSV overgekomen Karim Rekik in de basis, ging wel voortdurend dreiging uit en halverwege de eerste helft wurmde Georges-Kévin N'Koudou zich langs drie verdedigers om vervolgens ook nog doelman Sergio Padt te verschalken met een schot in de korte hoek.

Een kwartier later was Padt kansloos toen Lucas Ocampos voor zijn neus verscheen, na zwak verdedigen van Johan Kappelhof. Met een fraaie voetbeweging omspeelde Ocampos de doelman en hij schoot vervolgens koeltjes binnen.

Bij Olympique Marseille startte Karim Rekik in de basis

Twee kansen De Leeuw

Prijzenswaardig was de inzet van Groningen ook na rust en dat leverde twee prima kansen op, beide voor Michael de Leeuw. Bij de eerste legde Hoesen na een lange bal van Rasmus Lindgren de bal met de borst panklaar voor De Leeuw en diens pegel ging een metertje naast.

Bryan Linssen bracht De Leeuw daarna in stelling met een hakballetje en ook dit keer ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. Olympique scoorde wel, na een snelle uitval over links en een goed geplaatst schot van Romain Allesandrini.

In het andere duel in groep F won het Portugese Sporting Braga met 1-0 bij het Tsjechische Slovan Liberec. Rafa maakte het enige doelpunt.

Meezitten

"Vergeet niet dat zij werken met een budget van 120 miljoen euro en wij met 20 miljoen. Het verschil in kwaliteit is er gewoon. Op zo'n avond tegen zo'n sterke ploeg moet dan alles even meezitten", zei FC Groningen-trainer Erwin van de Looi na afloop.

"Je moet dan hopen op minder scherpte en minder concentratie bij de tegenstander, maar het tegendeel vond ik het geval. Olympique heeft heel alert gespeeld en amper iets weggegeven. Op sommige momenten zijn we echter kei- en keihard afgestraft. We zijn op waarde geklopt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl