Rood voor Olivier Giroud na zijn tweede overtreding

Historische overwinning Dinamo Zagreb op Arsenal

Arsenal is niet goed begonnen aan de groepsfase van de Champions League. De Londense ploeg verloor bij Dinamo Zagreb met 2-1.

Opvallendste man voor rust was de Fransman Olivier Giroud. De spits van Arsenal was goed voor een gevaarlijke kopbal, een inzet op de paal en twee domme gele kaarten.

Na 24 minuten kwam Dinamo op 1-0. Doelman David Ospina redde bij een inzet van Josip Privaric, waarna de bal via een been (het was onduidelijk of dat aan Privaric of Oxlade-Chamberlain toebehoorde) alsnog het doel in stuiterde. Na rust maakte Junior Fernandes er met een knappe kopbal 2-0 van. Het tot dan vrij machteloze Arsenal deed pas elf minuten voor tijd iets terug: Theo Walcott scoorde uit een counter.

Het was de eerste zege voor Dinamo in vijftien groepsduels in de Champions League. In 1999 werd tegen Ajax in de Arena de laatste zege geboekt.

Bayern te sterk voor Olympiakos

Thomas Müller was weer eens belangrijk voor Bayern München. Op bezoek bij Olympiakos Piraeus zag de Duitse middenvelder een als voorzet bedoeld schot in de verre hoek belanden en twee minuten in blessuretijd tekende hij met een benutte strafschop voor de 3-0 eindstand.

Even daarvoor had Mario Götze de wedstrijd in het slot gegooid door de 2-0 binnen te schieten.