PVV-leider Wilders
NOS Nieuws

Wilders: Nederland wordt één asielzoekerscentrum

PVV-leider Wilders heeft een deel van de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer gewijd aan het voorlezen van alle gemeenten waar asielzoekerscentra zijn en gemeenten waar er misschien een komt. Volgens Wilders dreigt bijna de helft van de gemeenten onderdak te bieden aan zo'n centrum.

Wilders zei dat heel Nederland één groot asielzoekerscentrum wordt. Andere fracties namen in scherpe bewoordingen afstand van de uitlatingen van de PVV-voorman.

Applaus

D66-leider Pechtold zei dat gemeenten die asielzoekers opvangen bedankt moeten worden en veel Kamerleden begroetten die uitspraak met applaus.

PvdA-leider Samsom benadrukte de "gastvrijheid in Nederland", VVD-fractievoorzitter Zijlstra noemde Wilders een belletjestrekker die geen verantwoordelijkheid neemt. Zijlstra nam overigens ook afstand van het applaus. Volgens SP-leider Roemer zet Wilders mensen tegen elkaar op.

Belangen verkwanseld

Wilders zei ook dat het kabinet de belangen van Nederland verkwanselt "door de asieltsunami niet te stoppen en de grenzen niet te sluiten". Volgens hem staat het kabinet aan de verkeerde kant van de geschiedenis. Hij sprak van een islamitische volksverhuizing.

De PVV-leider voegde eraan toe dat IS met de asielzoekers duizenden terroristen naar Europa smokkelt. Volgens de PVV-voorman bedreigt een tikkende tijdbom Nederland. Hij vindt dat er geen enkele asielzoeker in Nederland moet worden toegelaten, ongeacht het geloof. "De weinige christenen moeten maar naar Oost-Europa."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl