Lars Balk in actie tijdens een wedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Engeland in juli
NOS Sport

Balk en Kellerman in trainingsgroep Rio

Max Caldas, bondscoach van het Nederlands hockeyteam, heeft de trainingsgroep bekendgemaakt waarmee hij de voorbereiding op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro begint. Lars Balk en Bjorn Kellerman zijn de meest opvallende namen binnen de 26-koppige selectie. Uiteindelijk mogen er 16 spelers mee naar de Spelen.

De 25-jarige Kellerman ging al wel mee met de trainingsstage die Oranje eind vorig seizoen, tijdens de plays-offs, afwerkte. Daar maakte hij een goede indruk in de wedstrijden tegen Maleisië en Argentinië. Caldas: "Tijdens die wedstrijden maakte Bjorn indruk op mij. Ik wil hem graag in de trainingsgroep zien presteren."

De pas 19-jarige Balk wordt gezien als een verdediger met veel potentie. "Lars Balk speelde een zeer sterk seizoen bij Kampong en Jong Oranje. Ik ben benieuwd hoe hij zich gaat verhouden tot de andere verdedigers in de groep", aldus Caldas.

Selectie

De volledige lijst: Seve van Ass, Sander Baart, Billy Bakker, Lars Balk, Pirmin Blaak, Roel Bovendeert, Thierry Brinkman, Jelle Galema, Jeroen Hertzberger, Rogier Hofman, Robert van der Horst, Constantijn Jonker, Bjorn Kellerman, Robbert Kemperman, Floris van der Linden, Mirco Pruyser, Diede van Puffelen, Niek van der Schoot, Glenn Schuurman, Jaap Stockmann, Hidde Turkstra, Sam van der Ven, Valentin Verga, Bob de Voogd, Mink van der Weerden, Sander de Wijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl