ANP

Er werd gewaarschuwd voor windkracht 7 en wegwaaiende hoedjes tijdens Prinsjesdag. Maar het weer lijkt uiteindelijk mee te vallen. Dus hoeven politici, leden van het Koninklijk Huis en andere genodigden niet bang te zijn dat zij hun hoofddeksel kwijtraken op weg naar de Troonrede.

Dat moet voor sommige politici een opluchting zijn, bijvoorbeeld voor Eerste Kamer-lid Esther-Mirjam Sent, van de PvdA.

Andere vrouwelijke bezoekers van het Binnenhof kozen voor een speciale outfit in plaats van een bijzonder hoofddeksel. Een van hen is ChristenUnie-politica Carla Dik. Zij draagt vandaag een jurk van gerecycled NS-materiaal. Het kledingstuk werd gemaakt van stof van oude treinbankjes en conducteurs-uniformen.

Ook de minister van Onderwijs, Jet Bussemaker, had een origineel idee voor haar Prinsjesdag-outfit. Bussemaker liet haar jurk afdrukken door een 3D-printer, met een futuristisch uiterlijk als resultaat.

PvdA'er Lea Bouwmeester maakte er een familie-uitje van en kleedde haar dochtertje met een bijpassend hoofddeksel.

Met een feloranje jurk wil Marianne Thieme vandaag een statement maken tegen TTIP. Dit is het vrijhandelsakkoord tussen Europa en de Verenigde Staten. Thieme wil hiermee waarschuwen voor de gevaren die het akkoord met zich meebrengt voor onder andere het milieu, de democratie en het dierenwelzijn.

Marianne Thieme in haar jurk tegen TTIP ANP

De vrouw van PVV’er Dion Graus heeft dit jaar haar hoedje thuis gelaten en kiest voor een blauwe bril.

Dion Graus en zijn vrouw Joyce ANP

STER reclame