NOS Nieuws

Zo is Prinsjesdag te volgen bij de NOS

Prinsjesdag

De NOS doet uitgebreid verslag van Prinsjesdag. Via internet, tv en radio zijn de toer naar de Ridderzaal, de Troonrede van koning Willem-Alexander en de balkonscène op Paleis Noordeinde straks rechtstreeks te volgen. 's Middags overhandigt minister Dijsselbloem van Financiën een speciaal oud koffertje met daarin de Miljoenennota aan de Tweede Kamer.

Televisie

Op televisie wordt op NPO 1 en het themakanaal NPO Politiek vanaf 12.30 uur rechtstreeks verslag gedaan en met verschillende gasten gesproken. De presentatie is in handen van Astrid Kersseboom, Dominique van der Heyde en Rob Trip.

Om 13.00 uur vertrekt de Gouden Koets vanaf Paleis Noordeinde via de Lange Voorhout en de Korte Vijverberg naar het Binnenhof.

Rond 13.20 uur leest de koning de Troonrede. Een half uur later rijdt Willem-Alexander terug in de koets naar Paleis Noordeinde. Daar volgt rond 14.10 uur de balkonscène.

Om 15.00 uur overhandigt minister Dijsselbloem het koffertje aan de Tweede Kamer met daarin de Miljoenennota en de rijksbegroting voor het komende jaar.

Internet

Via NOS.nl is al het laatste nieuws rond Prinsjesdag te volgen. Er is vanaf 10.00 uur een liveblog, waarop de laatste ontwikkelingen van minuut tot minuut te zien zijn. De hele tekst van de Troonrede wordt zo snel mogelijk na de ceremonie in de Ridderzaal gepubliceerd. Ook de rechtstreekse uitzendingen op radio en televisie zijn via de website te bekijken. De belangrijkste cijfers uit de Miljoenennota worden zo snel mogelijk samengevat en in beeld gebracht.

Radio

Tussen 12.00 en 18.00 uur doet NPO Radio 1 verslag van Prinsjesdag. Ook hier rechtsreeks de hoogtepunten van de dag, zoals de rijtour, de troonrede en het koffertje van minister Dijsselbloem. Daarnaast volop gesprekken en reportages met en over de mensen langs de route, de ministers en de oppositie over de nieuwe plannen van het kabinet. En de hele middag wordt gepresenteerd door Marcel Oosten en Suzanne Bosman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl