De zeilboot was te zwaar beladen door de drugs
NOS Nieuws

Nederlandse zeilboot gesnapt met 10 ton hasj

Voor de Zuid-Spaanse kust is dit weekend een Nederlandse zeilboot gesnapt met 10.000 kilo hasj aan boord. Drie Nederlanders, twee mannen en een vrouw, zijn opgepakt.

De zeilboot werd vanuit de lucht ontdekt door een vliegtuigje van de Spaanse belastingdienst, dat sinds een paar jaar patrouilles uitvoert op zoek naar onder andere drugssmokkelaars. Te zien was hoe twee andere boten de zeilboot naderden en hoe grote balen van de ene naar de andere boot werden overgeladen. De website van El País heeft beelden daarvan.

Zware lading

Toen de politie aan boord ging, ontdekten agenten in totaal 350 balen hasj die in alle hoeken en gaten van de zeilboot waren gepropt. Volgens de politie hebben de Nederlanders een flink risico genomen. De 10 ton hasj was een veel te zware lading voor de 14 meter lange zeilboot.

De partij drugs zou een waarde hebben van 50 miljoen euro. De drie verdachten wordt smokkel ten laste gelegd en het in gevaar brengen van de menselijke gezondheid. Ze kunnen daarvoor een jarenlange celstraf krijgen in Spanje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl