'Depay past perfect in de Engelse voetbalcultuur'

'Memphis veroverde direct de harten van United-fans'

Memphis Depay heeft razendsnel de harten van de Manchester United-fans weten te veroveren. De aanvaller past volgens journalist Geert Langendorff, die een boek over Louis van Gaals eerste jaar in Manchester heeft geschreven, perfect in de Engelse voetbalcultuur.

"Iedereen moest wel eerst weten wie hij was, maar ze vonden Memphis direct geweldig toen de supporters hem zagen voetballen. Zo'n jongen met allemaal tatoeages. Hij had snel de harten van de fans veroverd", weet Langendorff.

Excentrieke houding

De soms ietwat excentrieke kleding van Memphis is volgens Langendorff uitermate goed ontvangen door de Britten. "Zoals hij met die hoed en sjaal bij het Nederlands elftal aankwam, dat vinden ze in Engeland helemaal fantastisch. Een voetballer mag een beetje excentriek zijn. Dat hoort bij de Engelse voetbalcultuur."

Bij de kennismaking met Daley Blind dachten de supporters juist: 'kan die jongen wel goed zijn?'.

Geert Langendorff

"Daley Blind arriveerde bijvoorbeeld vorig seizoen zonder poespas bij United, maar toen dachten de supporters juist: kan die jongen wel goed zijn?".

Volgens Langendorff verwacht de buitenwacht dinsdag in het Champions League-duel met PSV, bij afwezigheid van Wayne Rooney, veel van Depay. "In Engeland wordt PSV gezien als de makkelijkste ploeg. Van Memphis wordt verwacht dat hij tegen z'n oude club veel moois gaat laten zien. Er wordt zelfs rekening gehouden met een 4-0 zege."