"Novak Djokovic was messcherp vanaf het begin ,Federer niet", zegt Marcella Mesker
NOS Sport

'Publiek in New York op het onsportieve af'

Finales zijn vaak niet de beste wedstrijden op een toernooi, maar Roger Federer en Novak Djokovic bewezen vannacht bij de US Open het tegendeel. "De wedstrijd was van een ongelofelijk hoog niveau", zegt NOS-commentator Marcella Mesker.

"Federer kwam slecht uit de startblokken", zegt Mesker. "Zijn service liep niet goed, terwijl Djokovic juist messcherp was. Dat zag je toen Djokovic onderuit gleed en flinke schaafwonden op zijn arm en elleboog opliep. Hij ging stug door en vroeg geen medische time-out aan. Hij leverde even zijn break in, maar serveerde de set bij 6-4 koelbloedig uit."

In de tweede set kwam Federer in de wedstrijd. "Hij speelde veel aanvallender en kreeg geen breakpoints tegen. Federer gebruikte toen ook zijn snel genomen return, waardoor Djokovic kansloos was in de passing. Hij won de set en toen was de wedstrijd helemaal open."

  • AFP
    Federer kreeg veel steun van het New Yorkse publiek
  • AFP
    Novak Djokovic haalde in New York zijn tiende grandslamtitel binnen

Vanaf de derde set werd het volgens Mesker een geweldige wedstrijd. "Uit het niets won Djokovic de derde set, want Federer was in alle statistieken beter." De vierde set ging ook naar de Serviër, waardoor hij zijn tiende grandslamtitel kon bijschrijven.

Davis Cuptoestanden

Het New Yorkse publiek was erg op de hand van Federer, tot ongenoegen van Mesker. "Het was op het onsportieve af. Wanneer Djokovic een eerste service miste, werd er al geapplaudisseerd. Bij iedere fout van hem hoorde je al gejuich. Het waren bijna Davis Cuptoestanden."

Dat Federer zoveel steun van het publiek krijgt, kan Mesker wel begrijpen. "Hij is natuurlijk een genie en een echte ambassadeur voor de sport. Hij heeft zoveel respect bij collega's en de wereldpers. Het knappe is dat hij zichzelf met 34 jaar nog steeds kan verbeteren. De manier van spelen is uniek. Het aanvallende spel met een enkelhandige backhand en goede volleys, dat zie je bijna niet meer. Het is klassiek met de moderne stijl gemengd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl