De originele (links) en aangepaste foto (rechts) HLN

Mahmoud Hassan heeft nog geen wedstrijd gespeeld bij RSC Anderlecht, maar heeft nu al een slechte naam bij de fans van de club. De 20-jarige voetballer uit Egypte heeft op een foto de gezichten van vrouwelijke fans uitgegumd. Die foto postte hij op zijn Facebook- en Instagramaccount.

Ook heeft hij een shirt gefotoshopt zodat er Welcome Mahmoud Trezeguet op staat. Trezeguet is de bijnaam van Hassan, omdat hij heel erg op de Franse spits lijkt. Om het aanpassen van het shirt konden de fans nog wel om lachen, maar het weghalen van hoofden ging ze te ver.

Het lijkt alsof hij vindt dat we minderwaardig zijn.

Carine Anseeuw

Boze reacties

Fans die zijn uitgegumd reageren boos op de foto. "Het is gewoon walgelijk'', zegt Carine Anseeuw tegen Het Laatste Nieuws. Zij is één van de vrouwen van wie het hoofd is weggehaald op de foto. Anseeuw benadrukt dat ze niet feministisch is aangelegd. "Maar het lijkt alsof hij vindt dat we minderwaardig zijn. Omdat we vrouw zijn. We verdienen respect."

Excuses

Anderlecht heeft op Facebook excuses aangeboden voor de post. Hassan zegt dat het niet de bedoeling was om mensen te beledigen. Hij heeft de foto ook weer verwijderd van Facebook en Instragram.

Het excuses van RSC Anderlecht op Facebook Facebook

Waarom hij de dames van de foto wilde hebben, licht hij niet toe. Maar mensen op social media hebben wel een idee:

STER reclame