Drukte op het station van München
NOS Nieuws

Duitse media: Duitsland voert grenscontrole aan grens Oostenrijk in

Duitsland voert vandaag nog weer grenscontroles in langs de grens met Oostenrijk, melden Duitse media. De autoriteiten hebben het bericht nog niet bevestigd.

De stap volgt op de almaar doorgaande instroom van vluchtelingen vanuit Hongarije en Oostenrijk. Gisteren arriveerden al meer dan 13.000 vluchtelingen in München. De stad heeft geen mogelijkheid meer om iedereen adequaat op te vangen.

Het treinverkeer van Oostenrijk naar Duitsland is om 17.00 uur volledig stilgelegd.

Schengen

De maatregel druist in tegen het verdrag van Schengen waarin de lidstaten afspraken hebben gemaakt over open grenzen binnen de Unie. Landen kunnen echter bijzondere omstandigheden aanvoeren om tijdelijk de grenzen te laten bewaken.

Om 17.30 uur legt minister van Binnenlandse Zaken De Maizière een verklaring af. Die persconferentie wordt live uitgezonden op NOS.nl.

Reispapieren

Volgens Spiegel Online wordt per direct langs de grens met Oostenrijk iedereen tegengehouden die geen geldige reispapieren heeft.

De landelijke politie zouden vanuit alle delen van Duitsland grote aantallen agenten naar Beieren sturen om de controles uit te voeren.

Eind augustus waarschuwde bondskanselier Merkel al dat Duitsland het Schengen-verdrag op scherp zou zetten, als andere landen niet ook ruimhartig asielzoekers opnemen. Duitsland heeft dit jaar naar schatting al 400.000 vluchtelingen zien binnenkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl