Heracles Almelo wint ook in Den Haag

Felicitaties voor doelpuntenmaker Wout Weghorst, tweede van rechts Pro Shots

Heracles Almelo heeft voor het derde jaar op rij een competitiezege geboekt bij ADO Den Haag. Na de 3-0 en 3-1 van de afgelopen twee seizoenen, zegevierde de verrassende nummer twee van de eredivisie ditmaal met 1-0 in een bij tijd en wijle bikkelharde wedstrijd.

Minuut 38 cruciaal

In de eerste helft lag het tempo hoog, waren de overtredingen talrijk en had de 38ste minuut een hoog dramatisch gehalte. Terwijl ADO nog mokte over een afgekeurde treffer van Mike Havenaar (aan zijn rake kopbal zou een overtreding zijn voorafgegaan), sloeg Heracles toe. Uit een voorzet van Wout Droste kopte Wout Weghorst vanaf de rand van het strafschopgebied op fraaie wijze raak.

Voordat een en ander zich voltrok, was ADO de betere ploeg geweest en hadden  Havenaar, Giovanni Korte en Gianni Zuiverloon kansen onbenut gelaten. Bij Almelose counters waren Weghorst en Mike te Wierik al eerder dicht bij succes.

ADO dringt vergeefs aan

Na de pauze daalde het tempo en waren de aanvankelijk schaars, maar naarmate de tweede helft vorderde nam de Haagse druk toe. Invaller Roland Alberg was dicht bij de 1-1, maar zijn knappe volley werd gestopt door Bram Castro.

De doelman was even later ook alert bij een schot van Edouard Duplan. In de slotfase kopte Havenaar nog tegen de paal en claimde ADO vergeefs een penalty toen Alberg neerging in een duel met Robin Gosens.   

Stegeman: hier niet van durven dromen
Reactie van Heracles-trainer John Stegeman na de 1-0 zege bij ADO Den Haag.
1/5Stegeman: hier niet van durven dromen
Weghorst: leggen veel strijd en beleving in wedstrijden
Reactie van Heracles-spits en matchwinnaar Wout Weghorst na de 1-0 zege bij ADO Den Haag.
2/5Weghorst: leggen veel strijd en beleving in wedstrijden
Fraser: soms roep je ongeluk over je af
Reactie van ADO Den Haag-trainer Henk Fraser na de 1-0 thuisnederlaag tegen Heracles Almelo.
3/5Fraser: soms roep je ongeluk over je af
Havenaar: ik maakte geen overtreding
Reactie van ADO Den Haag-spits Mike Havenaar na de 1-0 thuisnederlaag tegen Heracles Almelo. Vlak voor de 0-1 werd een treffer van hem afgekeurd.
4/5Havenaar: ik maakte geen overtreding
Reactie arbiter Manschot na ADO-Heracles
Reactie van scheidsrechter Jeroen Manschot na ADO Den Haag-Heracles Almelo. Hij keurde een Haagse treffer af, waarna in de zelfde minuut Heracles 0-1 maakt, tevens de eindstand.
5/5Reactie arbiter Manschot na ADO-Heracles
25 gerelateerde artikelen