In de IJsselhallen zijn 300 bedden geplaatst voor extra noodopvang.
NOS Nieuws

3100 vluchtelingen in een week naar Nederland

Sinds vorige week zondag hebben zich naar schatting 3100 vluchtelingen gemeld bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Alleen vannacht al kwamen er meer dan 500 migranten in Nederland aan, zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

In de twee weken daarvoor kwamen er 1800 mensen per week binnen. In de rest van de zomer kwamen er 1000 tot 1500 per week. Of de 3100 migranten per week een record zijn is niet bekend, maar een woordvoerder van het COA zegt dat het er heel erg veel zijn.

We hebben nog niet alle cijfers, maar dit is wel heel veel.

Jan Willem Anholts, COA Ter Apel

De toestroom van vluchtelingen is nu zo groot dat er snel extra noodopvang nodig is. Zo zijn in de Zwolse IJsselhallen 300 bedden geplaatst en is er vanaf dit weekend plek voor 500 vluchtelingen in de Generaal-majoor de Ruyter van Steveninck kazerne in Oirschot.

Opvang is er onder andere in een kazerne in Oirschot

Weert

Ook aan de gemeente Weert heeft staatssecretaris Dijkhoff gevraagd snel mensen op te vangen in een voormalige kazerne. De gemeente heeft begrip voor de oproep van de staatssecretaris, maar wil de procedure niet versnellen.

De gemeente wil eerst de omwonenden nader informeren en een openbare raadsvergadering houden over de komst van een asielzoekerscentrum. Die moet de komende vijf jaar plaats bieden aan duizend vluchtelingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl