Koning Saudi-Arabië bezoekt rampplek

Koning Salman bin Abdul Aziz al-Saud van Saudi-Arabië heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Grote Moskee in Mekka. Daar vielen zeker 107 doden toen een hijskraan op de moskee viel. Meer dan 230 mensen raakten gewond.  

Koning Salman condoleerde de families van de slachtoffers. Na zijn bezoek verklaarde hij dat er een grondig onderzoek komt en dat de resultaten daarvan bekend zullen worden gemaakt zodra dat kan. 

Hadj   

De hijskraan viel op de Al-Masjid al-Haram-moskee, het centrale heiligdom van de islam. Dat gebeurde toen het vrijdagmiddaggebed op het punt stond te beginnen. Het was daarom erg druk in de moskee. De kraan viel om door een zware storm.

In Mekka worden op dit moment voorbereidingen getroffen voor de hadj, de bedevaart van moslims die eind deze maand wordt gehouden. In de Al-Masjid al-Haram-moskee staat de Ka'aba. Dat is het heiligdom waar moslims tijdens de hadj zeven keer omheen lopen. 

Er werd sinds vorig jaar gewerkt aan de uitbreiding van de moskee. Dat is nodig omdat er ieder jaar meer mensen naar Mekka komen.              

STER reclame