VNO-NCW is blij dat de economie weer groeit.
NOS Nieuws

VNO-NCW positief over Miljoenennota

VNO-NCW-voorman De Boer geeft het kabinet een "flinke pluim" voor de begroting voor volgend jaar. Grote delen van de begroting zijn bekend en De Boer vroeg zich in het NPO Radio 1-programma Kamerbreed af "waarom een mens zuur zou moeten zijn".

Hij vindt het belangrijk dat de economie weer groeit. Volgens De Boer is groei het middel om een betere samenleving te krijgen. "Daardoor is nu 5 miljard euro aan lastenverlichting mogelijk en gaat er ook extra geld naar zorg en defensie."

Werkloosheid

De Boer verwacht dat de werkloosheid sterker zal dalen dan het Centraal Planbureau nu voorziet. Het CPB gaat uit van zo'n 600.000 werklozen volgend jaar, maar De Boer houdt er rekening mee dat het er tien procent minder worden.

Hij is verder positief over een nieuwe regeling van het kabinet om het midden- en kleinbedrijf te stimuleren. Naar verluidt wordt het makkelijker voor mensen om fiscaal gunstig geld te lenen aan het mkb.

De werkgeversvoorzitter herhaalde dat hij na Prinsjesdag met minister Asscher gaat praten over vluchtelingen. Hij wil zo'n 2000 vluchtelingen aan een baan helpen in sectoren waar vacatures nu moeilijk zijn te vervullen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl