Serena Williams is in de halve finale van de US Open uitgeschakeld
NOS Sport

'Nederlaag Serena is sensatie van het jaar'

"Je kunt er alle statistieken op loslaten, maar niemand had dit kunnen voorspellen." De uitschakeling van Serena Williams in de halve finale van de US Open door Roberta Vinci was ook voor NOS-commentator Marcella Mesker een totale verrassing. "Het is de sensatie van het jaar."

"Voor Williams was het de 29ste halve finale op een grand slam, voor Vinci de eerste. Ze was 33 grandslamwedstrijden ongeslagen, ze zou op haar sloffen de finale moeten halen. Maar de druk van de historie was te groot", concludeert Mesker.

Italiaanse vechtlust

De 32-jarige Vinci was in staat het powertennis van Williams af te stoppen. "Vinci bracht erg veel ballen terug en ze had een gemene slice backhand, een klassieke slag die je niet veel meer ziet. Ook was ze goed aan het net. Ze heeft de Italiaanse vechtlust en mentaliteit. Ze genoot van iedere minuut."

Williams maakte volgens Mesker fouten op de beslissende momenten. "Ze had zichtbaar last van de druk. Ze sloeg rare missers en raakte vaak uit balans. Soms kan Williams een lompe houding aannemen. Dan gooit ze haar armen en benen de lucht in en valt haar racket op de grond. Dat had ze te vaak vandaag."

Historische kaartverkoop

Niet alleen voor Williams zelf is haar uitschakeling een tegenvaller. Ook voor de organisatie is het geen goed nieuws. Voor het eerst in de geschiedenis van de US Open was de vrouwenfinale eerder uitverkocht dan de mannenfinale. Maar nu Williams niet meedoet, vreest Mesker lege plekken in het stadion. "Het zou me niet verbazen als veel mensen niet op komen dagen, want hun Serena speelt niet voor de historie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl