Rick Perry AFP

De Amerikaanse presidentskandidaat Rick Perry geeft het op. Bij een toespraak in de stad St. Louis zei hij dat hij niet voldoende geld heeft om zijn campagne voort te zetten. 

Perry is de eerste van de zeventien Republikeinse kandidaten die de handdoek in de ring gooit. Hij stond al langere tijd laag in de peilingen en had daardoor grote moeite geldschieters te vinden. Perry moest zijn campagnes in cruciale staten als Iowa en New Hampshire daarom op een lager pitje zetten en medewerkers werden niet meer betaald. 

Het besluit komt vlak nadat Perry door CNN was uitgesloten voor het tweede debat van de partij. Elf van de kandidaten mogen daaraan meedoen van de zender, maar Perry en vijf anderen moesten het doen met een eigen debat, omdat ze minder hoog in de peilingen staan. 

"We hebben een uitstekende groep kandidaten", zei Perry bij zijn afscheid. "Ik doe een stap opzij omdat ik weet dat onze partij in goede handen is."

2012

Het is de tweede keer dat Perry zijn presidentiële ambities moet opgeven: in 2012 gaf hij op nadat hij in de eerste voorverkiezingen geen gunstige uitslag wist af te dwingen. 

Perry, oud-gouverneur van Texas, viel toen op door een blunder die hij tijdens een debat maakte. Hij zei als president drie ministeries meteen af te zullen schaffen, maar kon er slechts twee noemen. Hij moest met een meesmuilend "oeps" toegeven dat hij zijn eigen voorstellen niet goed kende. 

STER reclame