PSV mist Maher tegen Cambuur

Adam Maher mist het duel met Cambuur vanwege een lichte bovenbeenblessure ANP Pro Shots

Adam Maher ontbreekt zaterdag evenals de al langer absente Florian Jozefzoon, Jetro Willems en Menno Koch bij PSV tegen SC Cambuur. De middenvelder, die in alle voorgaande vier duels startte, kampt met een bovenbeenkwetsuur. 

"Hij heeft een lichte blessure", aldus Phillip Cocu, die tegensprak dat de middenvelder werd gespaard met het oog op de Champions League-ontmoeting met Manchester United van komende dinsdag. "Hij is simpelweg niet fit genoeg. We gaan kijken of hij de wedstrijd van dinsdag kan halen."

PSV ging met een 3-1 thuiszege op Feyenoord op zak de interlandpauze in. De zege leverde de landskampioen, die in de uitbeurten tegen ADO Den Haag (2-2) en sc Heerenveen (1-1) punten had laten liggen, het nodige zelfvertrouwen op. Zaterdag moet op het kunstgras van SC Cambuur blijken wat dat goede gevoel waard is.

'Eerstvolgende duel belangrijkste'

Zoals het coaches op weg naar een Europees duel betaamt, benadrukte ook Cocu dat de focus ligt bij het het competitietreffen in Leeuwarden en zeker nog niet bij de confrontatie met de ploeg van Louis van Gaal. "In het voetbal is altijd de eerstvolgende wedstrijd de belangrijkste", doceerde hij. "Wij moeten tegen Cambuur drie punten halen en daar gaan we natuurlijk ook voor."

Geen eenvoudige opgave, vermoedt Cocu, ook al staat de komende opponent met slechts één punt voorlaatste op de ranglijst. "Wij komen nu als kampioen op bezoek. Zij zullen een stapje extra willen zetten. We zullen daarom honderd procent geconcentreerd moeten zijn om een goed vervolg te geven aan de wedstrijd tegen Feyenoord.”