Pakistaanse asielzoeker in een vluchtelingenkamp in Hongarije | AFP
NOS Nieuws

Hongarije gaat opstandige vluchtelingen arresteren

Hongarije gaat vanaf volgende week vluchtelingen arresteren als zij niet meewerken met de autoriteiten. Volgens premier Orbán loopt iedere migrant die illegaal het land binnenkomt en zich misdraagt, het risico te worden opgepakt.

De premier wil zo de stroom vluchtelingen naar Hongarije een halt toeroepen. "De migranten bezetten treinstations en weigeren mee te werken met de autoriteiten. Ze verzetten zich tegen de Hongaarse rechtsorde", licht Orbán zijn aanpak toe.

Sinds een paar weken trekken duizenden asielzoekers naar het land in de hoop te kunnen doorreizen naar het noorden en westen van Europa. Orbán is fel tegenstander van de opvang van vluchtelingen.

Voedsel gooien

Vorige week zei de premier dat hij van plan is om het leger naar de grens met Servië te sturen om vluchtelingen tegen te houden. Eerder scherpte Hongarije al de migratiewetten aan en ook is het land bezig een hek te bouwen langs de Hongaars-Servische grens.

Vanochtend doken beelden op van Hongaarse politiemensen die voedselpakketten gooien naar vluchtelingen in een opvangkamp bij de grens. Mensenrechtenorganisaties spreken van mensonterende toestanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl