ANP
NOS Nieuws

Supportersvereniging FC Groningen: asielzoekers welkom

De supportersvereniging van FC Groningen begrijpt de ophef over 800 asielzoekers die gratis naar de bekerwedstrijd tegen FC Twente mogen, maar blijft toch achter de actie van de club staan.

Sinds de club woensdag bekendmaakte dat asielzoekers gratis naar stadion de Euroborg mogen, zijn er woedende reacties binnengekomen van mensen die het onterecht vinden dat zij wel moeten betalen.

Alle ruim 800 asielzoekers van de opvanglocaties in Bellingwolde en Onnen zijn uitgenodigd. Ze kunnen kosteloos met de bus naar het stadion, waar ze gratis eten en drinken krijgen. De club zegt de asielzoekers zo een leuke en onbezorgde avond te willen bieden.

Worsteling

"Het enige wat je kunt doen, is in discussie gaan met mensen die er zo boos op reageren", zegt John Schurer, voorzitter van de supportersvereniging. "Mailtjes die binnenkomen bij FC Groningen worden keurig beantwoord", zegt hij. "Dan krijgt de club reacties terug van mensen die zeggen dat ze niet wisten dat Groningen zich ook buiten het voetbal zo inzet voor de maatschappij."

Schurer begrijpt dat er veel mensen zijn die worstelen met het vluchtelingenprobleem. "Er wordt links en rechts gestrooid met allerlei informatie. Er komt soms veel af op mensen", zegt hij.

Voedselbank

FC Groningen heeft vaker acties met gratis kaartjes. Zo werden eerder mensen die naar de voedselbank gaan, uitgenodigd. "Ook toen kregen we boze reacties", zegt Schurer. "Een volgende keer zijn we weer met anderen bezig, zoals ouderen die moeilijk kunnen reizen of mensen met een beperking."

De bekerwedstrijd tegen Twente is op woensdag 23 september.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl