Danny van Poppel vertrekt naar de wielerformatie Sky
NOS Wielrennen

Danny van Poppel verhuist naar Sky

Danny van Poppel heeft een nieuwe wielerploeg gevonden. De 22-jarige renner zet zijn loopbaan voort bij de Britse Sky-formatie. Daar tekent hij een meerjarig contract.

De zoon van oud-prof Jean-Paul van Poppel fietst momenteel voor Trek Racing. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af. Voor de sprinter, die bij Sky ook de kans krijgt om zich in de klassiekers te ontwikkelen, was veel belangstelling van andere formaties.

Aandacht

Van Poppel vestigde in de Ronde van Spanje de aandacht op zich door de twaalfde etappe te winnen. Bij Sky komt hij volgend seizoen landgenoot Wout Poels tegen.

Van Poppel wilde vrijdag voor de start van de negentiende etappe in de Ronde van Spanje nog niets zeggen over zijn nieuwe werkgever.

"Ik kan alleen zeggen dat het nog niet officieel is. Ik kan wel bevestigen dat ik bij Trek Racing vertrek", zei de jonge Nederlander, die aangaf dat zijn sprintzege in de Vuelta niet van invloed is geweest op de keuze voor zijn nieuwe ploeg.

Broertjes uit elkaar

De wegen van de broertjes Van Poppel scheiden door de transfer van Danny. De vijf jaar oudere Boy heeft zijn contract jaar bij Trek-Racing wel verlgend. Boy rijdt nog zeker één jaar bij Trek. Ook Haimer Zubeldia heeft zijn contract met één jaar verlengd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl