De man viel bovenop het kind nadat de cameravrouw hem ogenschijnlijk liet struikelen
NOS Nieuws

Schoppende cameravrouw betuigt spijt

De cameravrouw die eerder deze week haar baan kwijtraakte nadat ze naar vluchtelingen had getrapt, heeft spijt van haar daad. "Ik ben geen harteloze racist die kinderen schopt", zegt Petra László in een brief aan een Hongaarse krant.

"Ik heb echt spijt van wat er is gebeurd. Ik ben nu pas genoeg bekomen om erover te schrijven. Ik ben nog in shock."

László werd gefilmd toen ze bij de Servisch-Hongaarse grens een man met een kind in zijn armen liet struikelen. Later verschenen er op Twitter ook beelden van hoe ze trappende bewegingen maakt naar een meisje. Vanwege de ophef verloor László haar baan.

Heksenjacht

In de brief zegt László dat ze werd verrast door de groep vluchtelingen die op haar afstormde. Ze had ze niet zien aankomen omdat ze zich op de camera had geconcentreerd.

"Honderden migranten braken door een politiecordon en een kwam op mij af. Ik was bang. Er knapte iets in mij." Ze zegt dat ze nooit gezien heeft dat de man een kind in zijn armen had.

László vindt dat ze de "heksenjacht" die er rond haar is ontstaan niet verdient. "Ik ben geen harteloze racist die kinderen schopt. Ik ben een gewone vrouw, inmiddels een werkloze moeder van drie kinderen, die in paniek een foute keuze heeft gemaakt. Het spijt me oprecht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl