Dafne Schippers wil komend seizoen de sprintnummers combineren met het verspringen
NOS Sport

Schippers gaat ook verspringen

Dafne Schippers wil zich komend seizoen naast het sprinten ook gaan toeleggen op het verspringen. De kersverse wereldkampioene op de 200 meter zegt dat ze "iets meer wil dan alleen maar sprinten".

Het besluit houdt niet in dat Schippers ook tijdens de Olympische Spelen volgend jaar in Rio de Janeiro wil uitkomen bij het verspringen. In Rio zal ze zich uitsluitend op de 100 meter, 200 meter en 4x100 meter estafette laten zien. Schippers maakte het nieuws vandaag bekend tijdens een persconferentie voorafgaand aan de Diamond League-wedstrijd in Brussel.

Verspringen is bepaald geen onbekende discipline voor Schippers. Het is een van de onderdelen van de zevenkamp, waarop ze tot halverwege dit jaar furore maakte. Met een afstand van 6,78 meter is ze bovendien houder van het Nederlands record verspringen.

Knieklachten

Schippers besloot eerder dit jaar te stoppen met de zevenkamp om zich geheel te kunnen concentreren op de sprintnummers. Een van de redenen daarvoor was dat ze bij de meerkamp vaak te kampen had met knieklachten. Angst dat die klachten opnieuw zullen opspelen nu ze gaat verspringen, heeft Schippers niet. "Ik kreeg altijd last van de knie door het hoogspringen. Bij het verspringen zal dat niet gebeuren."

Schippers: verspringen gewoon voor de fun

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl