AFP
NOS Sport

'Mayweather nam verboden injectie voor duel met Pacquiao'

Floyd Mayweather heeft aan de vooravond van 'het gevecht van de eeuw' tegen Manny Pacquiao op een verboden manier een mengsel toegediend gekregen. Dat schrijft het Amerikaanse onlinemagazine SB Nation in een uitgebreid rapport.

Het gaat om een injectie van zoutoplossing en vitaminen. Het mengsel zelf wordt niet verboden door het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) en het Amerikaanse anti-dopingagentschap (USADA), het toedienen via een infuus echter wel. Dit omdat daarmee de aanwezigheid van een andere stof kan worden gemaskeerd of verdund.

Dubieuze vrijstelling

Opvallend is verder dat Mayweather pas zeventien dagen ná het fameuze gevecht in Las Vegas - dat hij op punten won - vrijstelling vroeg voor de injectie en dat het USADA dat een dag later ook gaf, zonder andere instanties in te lichten. Waarom is niet bekend.

Voor Pacquiao is het helemaal wrang omdat hij voor het gevecht een legale injectie wilde voor zijn schouderblessure, maar daarvoor kreeg de Filipijn geen toestemming omdat hij te laat was met zijn aanvraag.

Mayweather en Pacquiao blikken terug op Het Gevecht

Laatste gevecht

Het rapport van SB Nation is gepubliceerd op de dag dat Mayweather en Andre Berto de laatste persconferentie belegden voor hun gevecht op zaterdagavond. Voor de 38-jarige Mayweather wordt het duel met Berto zijn 49ste en laatste gevecht in zijn negentienjarige carrière, waarin hij nog ongeslagen is.

De Amerikaan strijkt 28 miljoen euro op door in de ring te stappen, maar dat staat in schril contrast met de 178 miljoen euro die Mayweather kreeg voor het duel met Pacquiao.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl