Tom Watson AFP

Een van de opvallendste namen op het KLM Open, dat donderdag van start gaat, is Tom Watson. De 66-jarige Amerikaanse golflegende is in de nadagen van zijn carrière als speciale attractie voor de liefhebbers naar Nederland gehaald. "Fantastisch", zegt KLM Open-directeur Daan Slooter over de komst van Watson.

En dat de winnaar van acht majors een attractie is, bleek al een dag vóór het grootste Nederlandse golftoernooi. Tijdens het inleidende toernooi tussen profs en amateurs op de Kennemer in Zandvoort sloeg de veteraan doodleuk een hole-in-one op de zeventiende hole.

Spijtig voor Watson is dat er vanaf donderdag een BMW à 150.000 euro klaarstaat voor de speler die op de zeventiende een hole-in-one slaat. De Amerikaan moest het vandaag doen met felicitaties, complimenten en een flesje bubbels.

Golflegende Tom Watson in Zandvoort

Niet zo'n zin

De organisatie van de KLM heeft vaak geprobeerd om de vijfvoudig winnaar van de Brits Open te verleiden tot een uitstapje naar ons land . Maar hij kwam - tot dit jaar  - nooit. "Zijn focus lag altijd op de Amerikaanse tour. Een of twee keer per jaar ging hij naar Azië of Australië of een ander land. Hij had niet zo'n zin om de hele wereld af te struinen", aldus Slooter.

"Jullie hebben vele vele jaren getracht mij naar de Dutch Open te halen", zei de legende er zelf lachend over. Maar hij is blij dat hij er nu is. "Het is een mooie, traditionele baan. Een uitdagende baan."

Bescheiden en vriendelijk

Slooter is in ieder geval in zijn nopjes met Watson. "Als je ziet hoe hij omgaat met iedereen, hoe bescheiden en hoe vriendelijk. De echte grote golfers zijn gewoon zo. Het zijn mensen die overtuigd zijn van hun eigen kunnen. Ze hoeven niets meer te bewijzen en kunnen zichzelf zijn. Dat zie je zeker bij Tom Watson."

STER reclame