Flavia Pennetta laat met Roberta Vinci het Italiaanse damestennis floreren. Beiden staan in de halve finales van de US Open.
NOS Sport

Pennetta schakelt Kvitová uit en zorgt voor primeur

Flavia Pennetta staat voor de tweede keer in haar loopbaan bij de laatste vier op de US Open. De Italiaanse won in een foutenfestival met 4-6, 6-4, 6-2 van de Tsjechische Petra Kvitová.

De speelsters schotelden de fans in het Arthur Ashe-stadion een tegenvallende partij voor, waarin amper ruimte was voor mooie en lange rally's.

De als vijfde geplaatste Kvitová won, mede door dubbele fouten van de als 26ste geplaatste Pennetta op cruciale momenten, de eerste set en kwam in de tweede nog met 3-1 voor, maar kon dit voordeel niet vasthouden.

Fysieke problemen

Door fysieke problemen, ze had last van een beenblessure aan haar rechterbovenbeen, lukte er in het vervolg weinig meer bij de tweevoudig Wimbledon-kampioene.

Haar service kwam niet goed meer door en ze maakte in totaal liefst 59 onnodige fouten. Na tweeënhalf uur kwam er een einde aan haar lijdensweg.

Pennetta, die in 2008, 2009, 2011 en 2014 ook tot de kwartfinales in New York reikte, neemt het in de halve eindstrijd op tegen de Roemeense Simona Halep.

Italiaanse primeur

De 33-jarige Pennetta is na Roberta Vinci de tweede Italiaanse die op deze US Open de halve eindstrijd bereikt.

Het is voor het eerst sinds de invoering van het proftennis in 1968 dat twee Italiaansen in de halve finales van een grand slam staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl