De Deense politie bewaakt een trein met vluchtelingen in de Deense havenplaats Rødby EPA

De Deense politie heeft het treinverkeer tussen Duitsland en Denemarken voor onbepaalde tijd stilgelegd, om de stroom vluchtelingen te stoppen die op weg zijn naar Zweden. De politie heeft ook korte tijd een snelweg afgesloten, omdat daar een groep van 300 vluchtelingen overheen liep. 

In het Deense Rødby waar de trein per boot vanuit Duitsland aankomt, zijn door de politie twee treinen tegengehouden met aan boord 240 vluchtelingen. 100 van hen weigeren de trein te verlaten, zij willen naar Zweden om daar asiel aan te vragen. 

Dialoog

De anderen hebben inmiddels de trein verlaten en worden naar een sporthal in de buurt gebracht om daar te worden geregistreerd. Vluchtelingen die de registratie weigeren, worden terug naar Duitsland gestuurd. 

Twee treinen staan al sinds gisteravond stil

De vluchtelingen worden niet gedwongen de trein te verlaten. Door met de vluchtelingen te praten, hoopt de Deense politie ze te overtuigen alsnog de trein te verlaten. 

Waarschuwing

Sinds zondag zijn er in Denemarken 1500 vluchtelingen aangekomen. Het merendeel daarvan was op weg naar Zweden dat na Duitsland het populairst is onder de vluchtelingen. 

De Deense regering heeft gisteren een advertentie geplaatst in vier Libanese kranten met de boodschap aan vluchtelingen om niet naar het land te komen. In de advertentie waarschuwt Denemarken dat het de regels voor asielzoekers flink aanscherpt. 

STER reclame