Druilerig weer buiten, maar binnen op de beurs schoten de beurskoersen euforisch omhoog
NOS Nieuws

Enorme koerswinst voor Japanse beurs

De Japanse beurs is met de grootste dagwinst in bijna 7 jaar gesloten. De Nikkei-index sloot 7,7 procent hoger. Beleggers rekenen op meer stimuleringsmaatregelen van centrale banken en autoriteiten om de economie te steunen en de financiële markten gaande te houden.

De zorgen over de Chinese economie en de gevolgen ervan voor de wereldeconomie maakten plaats voor meer optimisme. De Japanse beleggers zagen de voorbije dagen de koersen alleen maar dalen. In drie weken tijd verloor de beurs meer dan 16 procent en herstelde in tegenstelling tot de Europese beurzen niet.

De Chinese centrale bank heeft de voorbije weken al allerlei maatregelen genomen om de inzakkende markten te schragen en beleggers vertrouwen in te blazen. Gisteravond liet de overheid nog weten dat de afkoeling van de economie bestreden zal worden met flinke fiscale maatregelen.

Ook in Europa zijn de beurzen met hogere openingen van rond de twee procent aan de handelsdag begonnen. Wall Street zette gisteren ook een hogere slotkoersen neer. De Dow Jones sloot 2,4 hoger, de technologiebeurs Nasdaq 2,7 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl