NOS Sport

Djokovic moeizaam langs taaie López

Djokovic in halve finales US Open na zege op López

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de halve finales van de US Open. De vijfvoudig finalist, die het toernooi in 2011 won, worstelde zich met 6-1, 3-6, 6-3, 7-6 (2) langs Feliciano López.

De 33-jarige López deed voor de 56ste keer mee aan een grandslamtoernooi en haalde alleen op Wimbledon (drie keer) de kwartfinales. Zijn vijf duels met Djokovic had hij allemaal verloren.

López blijft knokken

In de eerste set was de Spanjaard kansloos en pas nadat hij in de openingsgame van set twee een breakpoint had overleefd, ging het lopen. Met zijn precieze, harde service en zijn aanvallende spel zette hij Djokovic onder druk en een vroege break was genoeg voor de setwinst.

Aan het begin van het derde bedrijf haperde de opslag van López even en dat bood Djokovic de kans om zijn gevreesde return in stelling te brengen en naar 2-0 te breken. Op 4-2 poetste hij twee breakpoints weg, waarna hij gedecideerd de derde set binnensleepte.

López rechtte andermaal de rug en de vierde set verliep op service. Djokovic oogde niet tevreden met zijn spel en het verloop van de partij en sjokte af en toe mismoedig over de baan. In de tiebreak drukte de nummer één van de wereld dan toch door. "In de vierde set kreeg ik in zijn servicegames geen enkele kans, dus moest het maar in de tiebreak gebeuren", zuchtte hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl