NOS Sport

Serena Williams wint boeiende Sister Act

Serena Williams heeft zich voor de tiende keer geplaatst voor de halve finales van de US Open. De Amerikaanse titelverdedigster, die het toernooi zes keer won, knokte zich in de 27ste editie van de Sister Act in ruim anderhalf uur langs haar zus Venus: 6-2, 1-6, 6-3.

Serena is in New York op weg naar het grandslam en dus dachten velen dat Venus haar in de kwartfinales geen strobreed in de weg zou leggen. Die 'kenners' kwamen echter bedrogen uit, want Venus, die het laatste onderlinge duel op hardcourt (augustus vorig jaar) had gewonnen, had besloten haar huid duur te verkopen.

Powertennis van hoog niveau

Dat leidde tot een boeiend gevecht, met veel winners, relatief weinig missers en powertennis van een bij vlagen ongekend hoog niveau.

De als eerste geplaatste Serena plaatste bij 2-2 de eerste break en brak daarmee ook Venus' ritme. De met haar 35 jaar oudste speelster van deze US Open leverde nogmaals haar opslag in en haar twee jaar jongere zus drukte door.

Indrukwekkende lovegame

Venus begon het tweede bedrijf met een sterke servicegame en knokte zich zo weer in de wedstrijd. Bij 2-1 kreeg ze haar eerste twee breakpoints. Het eerste mepte Serena weg, maar het tweede was wel raak, dankzij een dubbele fout van Serena. Na een indrukwekkende lovegame en een tweede break vocht Venus zich in een spannende zesde game naar de setwinst.

Drie geweldige returns en een prachtige backhand leverden Serena in de beslissende set de break naar 2-0 op. Venus weigerde te capituleren en kreeg in de volgende game een breakpoint, maar Serena sloeg dat weg en kwam op 3-0.

Ook in het vervolg toonde Serena haar onverzettelijkheid: telkens als ze in haar opslaggames in de problemen kwam, had ze een antwoord en bij 5-3 beëindigde ze de partij gedecideerd met een ace.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl