Afzettingen bij het huis van Els Borst, in februari vorig jaar
NOS Nieuws

Bewijsmateriaal in moordzaak Els Borst wijst naar Van U.

Bart van U. heeft DNA-sporen achtergelaten op een kous van Els Borst. Dat blijkt uit bewijsmateriaal dat vandaag bekend is gemaakt tijdens de eerste dag van de rechtszaak van Van U. Ook is er een haar van de verdachte gevonden op de plaats delict. Van U. heeft na de moord het lichaam van mevrouw Borst waarschijnlijk versleept.

Er is ook ander, ondersteunend bewijs gevonden tegen Van U. in de vorm van treinkaartjes. Els Borst heeft op 29 januari 2014 bij de politie gemeld dat er een verwarde man bij haar aan de deur was geweest. Hij vroeg haar naar de adressen van de oud-premiers Kok en Balkenende.

Het OM heeft treinkaartjes in het appartement van Van U. in Rotterdam gevonden. Hieruit blijkt dat Van U. op 29 januari van Rotterdam naar Amersfoort en weer terug vanaf Utrecht Overvecht naar Rotterdam is gereisd.

Er zat geen treinkaartje bij naar Bilthoven, de woonplaats van Els Borst. Maar omdat Bilthoven tussen Amersfoort en Overvecht in ligt, gaat het OM ervan uit dat de verwarde man Van U. was.

Van U. in de rechtszaal
Het OM wil dat de verdachte teruggaat naar het Pieter Baan Centrum

Moord

Els Borst werd in februari 2014 dood aangetroffen in de garage van haar woning in Bilthoven. Enkele dagen na de dood van Borst werd bekendgemaakt dat het ging om een misdrijf.

Bart van U. kwam begin dit jaar in beeld als verdachte na een DNA-onderzoek. Er bleek overeenstemming te zijn tussen DNA-materiaal op de plaats delict van Borst en materiaal dat werd gevonden na de moord op de zus van Van U.

De rechtbank heeft vandaag besloten dat van U. weer terug naar het Pieter Baan Centrum moet. Van U. beroept zich op zijn zwijgrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl