NOS Nieuws

Grote problemen bij VUmc Amsterdam na waterlek

  • Mattijs van de Wiel / NOS
    Ambulances staan klaar om patiënten, als het moet, te evacueren
  • ANP
    Wateroverlast bij het VUmc
  • nos

In het VU Medisch Centrum zijn grote problemen door wateroverlast. Patiënten van de Intensive Care moesten intern worden verplaatst, de poliklinieken zijn gesloten en er kan niet geopereerd worden. Inmiddels is een deel van de elektriciteit weer terug.

De hulpdiensten hebben voorbereidingen getroffen om patiënten uit het VUmc te evacueren. Er staan ruim dertig ambulances klaar, maar evacuatie is tot nog toe niet nodig. Alleen een patiënt die met spoed moest worden geopereerd is naar een ander ziekenhuis gegaan.

Kortsluiting

Vanochtend is in de buurt van het ziekenhuis een waterleiding gesprongen. Straten liepen onder water. De kelder van het VUmc waar onder meer elektronische apparatuur staat kwam onder water te staan.

woordvoerder VU Medisch Centrum

Gespecialiseerde bedrijven

Volgens waterbedrijf Waternet is er vanochtend tijdens werkzaamheden een grote transportleiding geraakt. Het water spoot daarna met grote kracht uit de leiding. Daardoor ontstond er een gat in de weg. Een geparkeerde auto is in dit gat gezakt.

Het waterbedrijf heeft de waterleiding afgesloten en het lek is gedicht. De herstelwerkzaamheden gaan een paar dagen duren. Gespecialiseerde bedrijven en defensie hebben het water weggepompt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl