Van topsport terug naar de schoolbanken

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Goed om wat extra bagage te krijgen'

Het leven van een topsporter duurt niet eeuwig. Voor sommigen volgt er na het beëindigen van de carrière een zwart gat. Anderen rollen meteen door naar een managementfunctie of worden coach. Maar de meeste sporters hebben voor zo'n functie niet doorgeleerd.

Daarom gaan vijftien oud-sporters, coaches, sportbestuurders en ondernemers terug de schoolbanken in. Onder anderen hockeycoach Max Caldas, oud-schaatser Mark Tuitert en wielerploegleider Steven de Jongh volgen het Sports Leadership Program aan de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Met andere woorden: een cursus topsportmanagement voor gevorderden.

"Na de havo ben ik in de sport gerold", legt Steven de Jongh, ploegleider bij Tinkoff-Saxo zijn keuze voor de opleiding uit. "Er zijn veel professionals, tussen haakjes, maar er is ook veel amateurisme in de sport. Het is goed dat je je zo kunt ontwikkelen."

STER reclame