NOS Sport

Azarenka verslaat Kerber na wervelende show

Azarenka verslaat Kerber na wervelende show

Viktoria Azarenka heeft zich naar de vierde ronde van de US Open geknokt. De Wit-Russin was de sterkste in een fraai duel met Angelique Kerber: 7-5, 2-6, 6-4.

De speelsters maakten er een wervelende show van, omdat zowel Azarenka (20) als Kerber (11) vol op de aanval speelde. De Duitse miste een setpoint op 5-4 en gaf de eerste set, waarin ze 5-2 voorstond, uit handen.

Kerber hield zich sterk en haalde met een prachtig dropshot wel de tweede set binnen met 6-2.

Tweevoudig finaliste Azarenka plaatste op 2-2 in de derde set, met een aantal fraaie winners, de beslissende break. Er volgde nog een mooi gevecht, maar op het zesde matchpoint sloeg Azarenka toe.

Sam Stosur hoopt op de US Open haar succes van 2011 te herhalen

Stosur verslaat niet fitte Errani

De Australische Samantha Stosur, die in 2011 ten koste van Serena Williams de US Open-titel won, bereikte de vierde ronde door Sara Errani (16) uit Italië met 7-5, 2-6, 6-1 te verslaan.

Errani, die in 2012 tot de halve finales doordrong, kampte de voorbije dagen met griep en was daardoor niet in staat een goede derde set te spelen. Stosur (22) treft in de achtste finales opnieuw een Italiaanse: Flavia Pennetta.

Ook Pennetta door

De Italiaanse routinier won met 1-6, 6-1, 6-4 van de Tsjechische Petra Cetkovská, die in de vorige ronde Caroline Wozniacki klopte.

Pennetta, als 26ste geplaatst, bereikte in 2013 en 2014 respectievelijk de halve finales en de kwartfinales van de US Open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl