Karl-Heinz Rummenigge in het stadion van Bayern München
NOS Voetbal

Bayern München op de bres voor vluchtelingen

Bayern München gaat zich actief inzetten voor vluchtelingen uit oorlogsgebieden. De Duitse landskampioen organiseert samen met de stad München een speciaal trainingskamp voor kinderen en jongeren. De club stelt ook nog eens 1 miljoen euro beschikbaar voor vluchtelingenprojecten.

"Bayern ziet het als zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om vluchtelingen, noodlijdende kinderen, vrouwen en mannen te helpen, te ondersteunen en in Duitsland te begeleiden", stelt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. De kinderen krijgen de gelegenheid om bij Bayern te trainen, krijgen Duitse les, maaltijden en een voetbaluitrusting.

Bovendien zullen de spelers bij de eerstkomende thuiswedstrijd, 12 september tegen FC Augsburg, het veld opkomen met een Duits kind en een jonge vluchteling aan de hand, als symbool voor de integratie van vluchtelingen.

'Refugees welcome'

Vanuit Oostenrijk en Hongarije zijn de afgelopen dagen duizenden vluchtelingen Duitsland binnengekomen; veel van hen zijn per trein in München gearriveerd. In totaal verwacht Duitsland dit jaar 800.000 asielzoekers.

Tijdens de Bundesliga-duels van afgelopen weekeinde toonden ook Duitse voetbalfans zich solidair met de vluchtelingen uit oorlogsgebieden. In veel stadions werden spandoeken getoond met de tekst 'Refugees welcome' en 'Welcome in Germany'. Borussia Dortmund, FSV Mainz en Hannover 96 nodigden afgelopen week vluchtelingen uit om een wedstrijd bij te wonen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl