De advertentie in de Telegraaf
NOS Nieuws

BN'ers mengen zich in vluchtelingendebat: 'Voelt u zich geroepen?'

Meer dan honderd BN'ers doen in een paginagrote advertentie in De Telegraaf een oproep voor het bedenken van "menswaardige oplossingen" voor de vluchtelingencrisis. Onder de kop 'Voelt u zich geroepen?' vragen de ondertekenaars de samenleving om in actie te komen. "Op ons mag een beroep gedaan worden", zeggen ze.

De advertentie is ondertekend door 139 prominenten uit de wereld van theater, cultuur, media, onderwijs en het bedrijfsleven. Onder hen zijn oud-PvdA-leider Job Cohen, actrice en zangeres Chantal Janzen, KPMG-topman Jan Hommen en directeur Wim Pijbes van het Rijksmuseum.

Het gevaar is dat we onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk maken, de situatie tot cijfers reduceren en enkel juridisch en praktisch benaderen.

139 BN'ers in advertentie

De BN'ers zeggen dat de vluchtelingencrisis "niet te bevatten dimensies" heeft aangenomen. "Grote delen van onze gemeenschap en politiek reageren overweldigd en vanuit oude denkpatronen, terwijl de situatie om een totale verandering van die opstelling vraagt."

Volgens de groep ligt het gevaar op de loer "dat we onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk maken, de situatie tot cijfers reduceren en enkel juridisch en praktisch benaderen". "Maar de vraag is of we uiteindelijk dan nog wel de samenleving zijn die we zouden willen zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl