Minister Kamp en PvdA-Kamerlid Vos tijdens een debat over het Groningse gas (maart 2015)
NOS Nieuws

Kamp bestudeert uitspraak, PvdA wil dat NAM snel betaalt

Minister Kamp van Economische Zaken wil nog geen inhoudelijke reactie geven op het vonnis van de rechtbank in Assen over compensatie aan Groningse huiseigenaren. Hij gaat de uitspraak bestuderen. "Het is in de eerste plaats aan de NAM om zich te beraden op eventuele vervolgstappen", aldus de minister in een schriftelijke reactie.

Regeringspartij PvdA vindt dat het vonnis van de rechtbank in Assen over compensatie aan Groningse huiseigenaren snel nageleefd moet worden. De NAM moet bewoners snel betalen voor de waardevermindering van hun huis als gevolg van de aardbevingen in hun gebied.

"De NAM moet het vonnis van de rechtbank naleven, bewoners van Groningen moeten na alle ellende niet op hun geld hoeven te wachten", twitterde het PvdA-Kamerlid Vos enkele minuten na de uitspraak van de rechtbank.

Regeringspartij VVD wil zich niet uitspreken over de uitvoering van het vonnis. "Dat is onverstandig. Daar gaat de politiek niet over. Dat is aan de NAM"," zegt VVD-Kamerlid Bosman. Hij is blij dat er een rechterlijke uitspraak ligt. "Ik ben blij dat de bewoners gebruik hebben gemaakt van hun rechten en dat er nu een heldere uitspraak ligt. Je moet nu het recht op zijn beloop laten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl