Vurnon Anita (r) is na vijf jaar terug bij Oranje
NOS Voetbal

Riedewald en Anita willen zich bewijzen bij Blind

Vurnon Anita geeft het zelf toe. "Vijf jaar is inderdaad een lange tijd", zegt de middenvelder van Newcastle United over zijn jarenlange afwezigheid bij Oranje. "Ik ben altijd mijn best blijven doen en heb hard gewerkt. Uiteindelijk zie je dat hard werken loont."

Anita speelde zijn laatste interland in september 2010 tegen Finland. Daarna raakte hij uit beeld. De middenvelder verruilde Ajax in 2012 voor Newcastle, maar ook zijn verblijf in Engeland bracht hem niet terug in de selectie van Oranje.

De nieuwe bondscoach Danny Blind heeft hem nu teruggehaald voor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Turkije. Blind kan niet beschikken over de geblesseerde Jordy Clasie. "Ik ben bij Newcastle lekker bezig. Ik ga ervan uit dat ik daardoor terug ben", zegt Anita over zijn rentree in de selectie."

Blind en Van Basten kennen Anita goed

Blind liet Anita op 16-jarige leeftijd debuteren bij Ajax. Ook Van Basten had Anita in zijn ploeg. "Ze kennen mij goed. Ik heb ze allebei bij Ajax als trainer gehad. Het is nu aan mij om keihard te knokken. Ik ben er klaar voor", zegt Anita over een mogelijke plaats in het elftal.

Jaïro Riedewald is verrassend geselecteerd voor het Nederlands elftal voor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Turkije.

Iedereen fit

Oranje trainde dinsdag achter gesloten deuren. Blind liet daarbij zijn basiself tegen de rest aantreden. Alle spelers stapten fit van het trainingsveld.

Voor Jaïro Riedewald was zijn selectie ook een aangename verrassing. De Ajacied wordt over iets meer dan een week 19. Onder Frank de Boer is hij dit seizoen in Amsterdam een vaste kracht links in het centrum van de verdediging. "Ik ben een jonge speler en blij dat ik hier mag staan", zei hij bij aankomst in Noordwijk."

Aan spelen tegen IJsland donderdag heeft hij nog niet gedacht. "Ik wil hier in elk geval het beste van mezelf laten zien. Mijn voorkeur gaat uit naar de linkerkant in het centrum, maar linksback is een aardig alternatief."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl