Minister Schippers
NOS Nieuws

Schippers moet uitleg geven over gezichtscrème

Minister Schippers moet in een brief aan de Tweede Kamer uitleggen waarom zij in het tv-programma Linda's Zomerweek een gezichtscrème heeft aanbevolen. Het ging om een crème van een kliniek die volgens SP-Kamerlid Leijten "direct gelieerd is aan een commerciële ziekenhuis-zorgaanbieder".

Leijten vindt dat de geloofwaardigheid van de minister van Volksgezondheid op het spel staat. Zij wijst erop dat dezelfde minister ervoor pleit dat artsen en wetenschappers transparant zijn over hun banden met de farmaceutische industrie.

SP wil opheldering over gezichtscrème Schippers

Te zwaar middel

Leijten wilde de minister eigenlijk in een debat aan de tand voelen, maar dat ging een groot deel van de Kamer te ver. VVD-Kamerlid De Lange vond een debat wel een heel zwaar middel "voor een potje gezichtscrème op tv". Ook vroeg hij zich af: "Is dit nou het belangrijkste punt waar wij ons op dit moment mee bezig moeten houden?" Het CDA, GroenLinks en de ChristenUnie vonden "een briefje met uitleg" van Schippers wel genoeg.

CDA-Kamerlid Bruins Slot noemde het "niet zo heel handig" dat de minister die vindt dat artsen zich niet moeten laten beïnvloeden "op televisie een crèmepje staat aan te bevelen". "Daar zal vast een verhaal achter zitten en daar ben ik dan wel benieuwd naar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl