De verdachte, Bart van U., moet zich volgende week verantwoorden voor de rechter
NOS Nieuws

Els Borst gedood met 41 messteken

Voormalig D66-minister Els Borst is door steekwonden om het leven gekomen. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt, nu de dagvaarding is verstuurd aan de verdachte, Bart van U.

Er zijn 41 steekwonden gevonden op het lichaam van Borst, zegt de advocaat van Van U. tegen de NOS. Ze had verwondingen aan haar hoofd, in de nek en op haar handen.

Volgens het OM zijn er twee redenen waarom dit nu pas naar buiten komt. "De dagvaarding is vandaag uitgebracht", zegt woordvoerder Henric Rebel. "Dan moeten de verdachte en de advocaat op de hoogte zijn en in dit geval zeker ook de nabestaanden."

Daarnaast was het ook in het belang van het onderzoek om niet te veel informatie openbaar te maken, zegt Rebel. "We wilden de verdachte kunnen confronteren met wat er in het onderzoek was vastgesteld. Sommige dingen kun je daarvoor dus nog niet prijsgeven."

Moord op zus

Van U. komt volgende week dinsdag voor het eerst voor de rechter in deze zaak. Wel moest hij zich al eerder verantwoorden voor de moord op zijn zus. In de rechtszaal bekende hij dat hij zijn zus heeft doodgestoken. Over de moord op Borst heeft hij voor zover bekend nog niets gezegd.

Borst werd in februari vorig jaar gedood in de garage bij haar huis in Bilthoven. Bijna een jaar later, in januari, bracht Van U. zijn zus om. Pas in het onderzoek naar die moord kwam hij in beeld voor de gewelddadige dood van de oud-minister.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl