Meer vrijheid voor deelredacties Telegraaf

Het hoofdkantoor van Telegraaf Media Groep (TMG) in Amsterdam ANP Communique

Vijf deelredacties van De Telegraaf krijgen meer ruimte om zichzelf als zelfstandig merk te verkopen. Dat heeft Paul Jansen, de nieuwe hoofdredacteur van de krant, gezegd in een interview met NRC Handelsblad. Volgens hem is er echter geen sprake van het opknippen van de krant.

Telesport, De Financiële Telegraaf, Vrouw, Privé en Autovisie kunnen volgens Jansen straks meer activiteiten ontplooien op internet en tv. Hij denkt daarbij bijvoorbeeld aan een digitaal tv-kanaal van Telesport. 

Meer hoofdredacteuren

De chefs van de vijf deelredacties krijgen ook de titel hoofdredacteur, die allemaal onder de verantwoordelijkheid blijven vallen van de algemeen hoofdredacteur, Paul Jansen. Daarom blijft de krant één geheel, benadrukt Jansen.

De vorige hoofdredacteur, Sjuul Paradijs, verzette zich tegen elke vorm van verzelfstandiging van deelredacties. Hij stapte uiteindelijk op, ook omdat hij niet meer bezuinigingen wilde doorvoeren.

De plannen moeten nog besproken worden door de redactie, de ondernemingsraad en de leiding van de Telegraaf Media Groep. 

STER Reclame