Rick Creemers heeft jarenlang voor de wereldreis gespaard
NOS Nieuws

Op de fiets in twee jaar de wereld rond

Toen Rick Creemers zich verdiepte in de grote fietstochten die zijn opa heeft gemaakt, was hij niet meer te houden. De 22-jarige Utrechter begint vanochtend aan een fietsreis van twee jaar over heel de wereld. "Ik had al een grote reisdrang en met de verhalen van mijn opa viel alles samen."

Creemers vertrekt bij de Domtoren en zijn eerste bestemming is het Zwitserse Bazel. In de Alpen gaat hij drie weken in training om onder meer opgewassen te zijn tegen de bergen in de Himalaya. "In Nederland lukt dat niet, in de Alpen heb ik een route uitgestippeld waarin ik maximaal kan klimmen en dalen."

Vanuit Zwitserland gaat de fietstocht oostwaarts naar Turkije. "Daar wissel ik van banden, want voor de woestijnen heb ik bredere banden nodig."

Gespaard

De wereldreiziger denkt twee tot drie maanden na zijn vertrek in Bazel de Himalaya te bereiken. Via het zuiden van Azië en steekt hij over naar Australië. Daarna vliegt hij naar Alaska om te beginnen aan een lange fietstocht naar het zuiden van Chili. De reis krijgt een vervolg in Afrika, waarna hij in Turkije uitkomt. Daar begint hij aan het laatste stuk naar Utrecht.

Rick, die eerder dit jaar is afgestudeerd, heeft jarenlang gespaard om genoeg geld voor zijn reis te hebben. Volgens zijn berekening moet hij 55.000 kilometer afleggen. Dat betekent twee jaar lang gemiddeld 75 kilometer per dag.

Hij beseft dat het niet helemaal zonder gevaar is, omdat hij ook door conflictgebieden moet fietsen. "Ik moet zorgen dat ik zo min mogelijk opval, dan komt het vast wel goed."

Rick heeft al ervaring met een lange fietstocht. Via dagboeken ploos hij de route uit die zijn opa had afgelegd naar Rome en legde die tocht af. "Mijn opa deed er zestien dagen over, ik achttien. Er zaten dagen bij dat ik 100 kilometer aflegde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl