Jack: ik ga echt niet janken hoor! Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

En toen was het ineens voorbij. De aflevering van Studio Voetbal van zondag 30 augustus was de laatste van Jack van Gelder. Deze week doet hij nog verslag van twee interlands van het Nederlands elftal, daarna zet hij een punt achter zijn carrière bij de NOS.

Een zwerftocht langs de velden die hem onder andere bracht bij de gegipste arm van René van de Kerkhof, de rondvaartboot van Oranje in 1988 en de mooiste goal uit de geschiedenis van het Nederlands elftal.

"Bedankt jongens, ik ga echt niet janken hoor", waren zijn laatste woorden. Van Gelder nam afscheid met een lach. Zoals we hem kennen.

Tijdperk

En daarmee kwam er na anderhalf decennium een einde aan het 'Van Gelder-tijdperk' bij Studio Voetbal. Twee van zijn meest hilarische momenten waren de stroomuitval en die keer dat Youri Mulder tegen Jan Mulder "but daddy..." zei.

Dat vond ik erg aandoenlijk en erg mooi", liet Van Gelder eerder weten. "De stroomuitval vond ik alleen maar leuk, want ik hou ervan als er iets onverwachts gebeurt. Improviseren is het leukste wat er is."

STER reclame