Rostyn Griffiths (l) en Mitchel Paulissen vieren de 0-1

Roda JC pakt ook volle buit bij AZ

Roda JC heeft in de vierde speelronde zijn derde zege geboekt. Het won met 1-0 bij AZ, dat zich afgelopen week plaatste voor de groepsfase van de Europa League maar in de competitie op twee punten blijft staan.

AZ, met de donderdag van PEC overgenomen middenvelder Ben Rienstra direct in de basis, kon met twee punten uit drie duels een zege goed gebruiken. Maar de thuisclub liet voor rust helemaal niets zien tegen Roda, dat zich in aanvallende zin veel nadrukkelijker liet gelden.

Toch duurde het ook voor Roda een klein half uur voordat het voor het eerst kansrijk was. Het schot van Ard van Peppen trof echter geen doel. Tien minuten voor rust kwam het echter verdiend op voorsprong via Rostyn Griffiths, die bij een hoekschop vanaf links ongehinderd kon binnenkoppen.

Apathisch

Ook na rust maakte AZ aanvankelijk een apathische indruk. Roda kon na hartenlust combineren en Hicham Faik kreeg bij een voorzet van Mitchel Paulissen net zijn teen niet tegen de bal. Een kwartier na rust veerde de AZ-aanhang even op toen Guus Hupperts spits Robbert Mühren met een voorzet in stelling bracht, maar die verprutste de kans.

Na een kleine Alkmaarse opleving zakte het tempo weer in. En daaraan maakten beide ploegen zich schuldig. Roda kwam er een paar keer goed uit, maar door zelfzuchtige acties van de aanvallers bleef het bij de minimale voorsprong. AZ kon daardoor nog blijven hopen op een puntje, maar deed amper zijn best om dat af te dwingen.